Over ons

Ine Lammers

Als grondlegger van LABO, gaat mijn aandacht vooral uit naar nieuwe artistieke werkvormen die voor een eigentijdse dynamiek zorgen. Ik creëer graag mogelijkheden, zoek opportuniteiten en voel een nood aan vernieuwing en co-creatie. Binnen de experimentele visie van LABO zoek ik graag naar kruisbestuivingen tussen verschillende kunstdisciplines van zowel gevestigde namen als van nieuwe en/of jonge kunstenaars. Als professioneel kunstenaar, eeuwige zoeker en enthousiaste levensgenieter, hoop ik mee te kunnen werken aan een nieuwe vrijplaats binnen het huidige kunstklimaat in Vlaanderen en indien mogelijk ook ver daarbuiten.

Valerie Baeyens

Na mijn opleiding documentairefilm aan het Ritcs in Brussel  ging ik me steeds meer toeleggen op interactieve documentaire en het bouwen van interactieve installaties. Daarnaast geef ik les aan de Academie van Mechelen en Thomas More Hogeschool.

Nadat ik als kunstenaar kon deelnemen aan de eerste edities van LABO maak ik ondertussen sinds drie jaar deel uit van de stuurgroep en ben ik zeer blij mee te kunnen bouwen aan de toekomst van een experimenteel platform voor beeldende kunsten in Leuven.

Riet Meeus

Als professioneel project- en communicatiemedewerker beleef ik mijn passie voor het organiseren van culturele evenementen. Belangrijk hierbij vind ik kunst toegankelijk maken voor het publiek. Als oprichter van kunstenplatform The White Rabbit ligt mijn interesse bij het combineren van verschillende kunstdisciplines met een focus op beginnende kunstenaars. Deze multidisciplinariteit daagt de kunstenaar uit en zorgt voor een interessante wisselwerking. Als locatie voor tentoonstellingen kijk ik graag naar leegstaand erfgoed of ruimtes die tijdelijk herbenoemd kunnen worden om op deze manier de locatie in een nieuw daglicht te werpen. Ik vond gelijkgestemden bij LABO en sloot me dan ook graag aan bij het collectief.

Lisa Roggeband

Ik stel me kort even voor, ik ben Lisa Roggeband. In 2018 ben ik afgestudeerd in Vrije Beeldende kunsten aan het Sint-Lucas in Gent, specificatie keramiek en glas. Aansluitend studeerde ik nog een Bachelor-na-bachelor in Cultuurmanagement aan het UCLL. Ik ben een harde werker, sociaal en leergierig. In de week vind je me regelmatig in Het Depot, STuK en cinema ZED. In mijn vrije tijd hou ik mij bezig met het ontwerpen, maken en presenteren van kunstwerken. Dit jaar sluit ik mij mee aan bij LABO team waar ik ongetwijfeld mijn enthousiasme en creativiteit in kwijt kan. Ik heb er alvast enorm veel zin in!