Over ons

Ine Lammers

Als grondlegger van LABO, gaat mijn aandacht vooral uit naar nieuwe artistieke werkvormen die voor een eigentijdse dynamiek zorgen. Ik creëer graag mogelijkheden, zoek opportuniteiten en voel een nood aan vernieuwing en co-creatie. Binnen de experimentele visie van LABO zoek ik graag naar kruisbestuivingen tussen verschillende kunstdisciplines van zowel gevestigde namen als van nieuwe en/of jonge kunstenaars. Als professioneel kunstenaar, eeuwige zoeker en enthousiaste levensgenieter, hoop ik mee te kunnen werken aan een nieuwe vrijplaats binnen het huidige kunstklimaat in Vlaanderen en indien mogelijk ook ver daarbuiten.

Renée Baatsen

Als interieurarchitecte (St.Lucas) heb ik werkervaring opgedaan  bij oa. Museum M, architectenbureaus ‘Gijs van Vaerenbergh’ en Deprez&Verelst. Mijn persoonlijk , artistiek werk is o.a. tentoongesteld bij Studio Cactus, White Rabbit en LABO en richt zich vooral op concepten en  collages die een sterke architecturale inslag hebben. Als jongste in het collectief hoop ik een brug te kunnen slaan tussen een iets oudere generatie kunstenaars en jonge artistiekelingen. Ik vind het belangrijk om beginnende kunstenaars een platform aan te bieden waar ze met elkaar in contact kunnen komen en mogelijk een confrontatie kunnen aangaan.

Laurence Baeyens

Na mijn opleiding theaterkostuumontwerpen aan de Academie Voor Schone kunsten Antwerpen ging ik aan het werk als costumière/styliste voor theater en film. Daarnaast ging ik me steeds meer engageren in het organiseren van verschillende jonge kunstprojecten waaruit een bijkomende opleiding management in Muziek en Podiumkunsten aan het VLEKHO in Brussel volgde.

Het tijdelijke van een  theatervoorstelling of een filmproject zorgt voor een bepaalde spanning die je ook terugvindt bij het organiseren van een evenement zoals LABO. Er is een begin en een einde waar je niet buiten kan, dat zorgt voor een intense energie. Je moet in het afgebakende moment van tijd en ruimte de juiste dynamiek creëren tussen de kunstenaars enerzijds en het publiek anderzijds.

Valerie Baeyens

Na mijn opleiding film aan het Ritcs in Brussel  ging ik me steeds meer toeleggen op videokunst en interactieve media. Met mijn achtergrond als documentairemaker leg ik in mijn videoinstallaties vaak de focus op het interpreteren van de realiteit en het vervormen tot mijn eigen realiteit, veeleer dan het brengen van een waarheid.

Nadat ik als kunstenaar kon deelnemen aan de vorige edities van LABO ben ik blij nu deel uit te kunnen maken van de stuurgroep en mee te kunnen werken aan de toekomst van een experimenteel collectief voor beeldende kunsten in Leuven.

Bert Crabbé

Ik stel mezelf de vraag naar de invloed van mijn huis op mijn doen en laten. Het verschil tussen private en publieke ruimte en de drempel als overgang tussen beide ruimtes inspireert me.  Tijdens een voorbije editie van LABO vond ik een non conformistisch forum dat me aansprak. Daarom wil ik meewerken om ook deze editie te helpen slagen.

Pia David

Als juweelontwerper (PXL-MAD School of arts) werk ik met maatschappijkritische thema’s die zich vermommen als onschuldige kitsch. Met deze werken stelden ik voornamelijk tentoon in het klassieke galerie wezen. Zo werd mijn interesse voor de alternatieve tentoonstellingsruimte gewekt. Deze ruimtes toegankelijk maken voor beginnende kunstenaars, en kunst openstellen voor de toeschouwer is wat me tot bij LABO brengt.

Riet Meeus

Als professioneel project- en communicatiemedewerker beleef ik mijn passie voor het organiseren van culturele evenementen. Belangrijk hierbij vind ik kunst toegankelijk maken voor het publiek. Als oprichter van kunstenplatform The White Rabbit ligt mijn interesse bij het combineren van verschillende kunstdisciplines met een focus op beginnende kunstenaars. Deze multidisciplinariteit daagt de kunstenaar uit en zorgt voor een interessante wisselwerking. Als locatie voor tentoonstellingen kijk ik graag naar leegstaand erfgoed of ruimtes die tijdelijk herbenoemd kunnen worden om op deze manier de locatie in een nieuw daglicht te werpen. Ik vond gelijkgestemden bij LABO en sloot me dan ook graag aan bij het collectief.